Kids

Kingpin ungdom - för ungdomar från åk 4 och uppåt

Kingpin KidsBrasiliansk jiu-jitsu för barn i åk 1, 2 och 3

Kingpin Kids Jr – Brasiliansk jiu-jitsu för barn 3-6 år gamla


Kingpin Kidsgruppen är anpassad för barn i låg-, mellan och en bit in på högstadiet där vi introducerar och utvecklar kampsporten i form av lekar, motoriska övningar, fallteknik samt positionsbrottning på marken. Kids tränar torsdagar och söndagar.


Kingpin Kids Jr tränar söndag förmiddag. På passen deltar barn och förälder tillsammans för att barnen ska kunna utvecklas i sin egen takt med en person som de är trygga med vid sin sida. Fokus ligger på att ha roligt och att leka fram lärandet.


Anmäl dig genom att klicka här!BAKGRUND

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats i Brasilien och lämpar sig utmärkt för yngre då den saknar slag- och sparktekniker men ändå bjuder på roliga och utvecklande kampmoment. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken och på olika vis kontrollera personen där.


UPPLÄGG


Träningen följer ett väl beprövat upplägg som syftar till att ge barnen grundläggande kondition och koordinationsförmåga. Vi gör det lustfyllt och inlärningen sker genom att barnen får se, lyssna och göra.  Med lekar och motoriska övningar lär vi barnen i lagom takt vad Brasiliansk jiu-jitsu är och vad det går ut på. Barnen lär sig grundläggande tekniker och de får även brottas mot varandra under kontrollerade former.


Hos oss är det viktigt att barnen har kul och all träning bygger på barnens naturliga rörelseglädje men vi vill även få in positiva sociala värderingar som respekt, ärlighet, ödmjukhet och gemenskap.


Vi vill att barnen lär känna och respektera både sin egen och sina träningskompisars förmågor och begränsningar, allt i en trygg och kamratlig miljö med pedagogiska tränare.

Vi strävar efter att skapa en gruppkänsla där alla får delta utifrån sin egen individuella nivå och egna förutsättningar, inga ”bänk-sittare” med andra ord!


FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs, gruppen är för de som vill pröva på Brasiliansk Jiu-Jitsu eller fortsätta sin utveckling. Vi anpassar gruppen efter ålder och erfarenhet på plats varje gång.


TRÄNARE

Alla våra ledare har lång erfarenhet av Brasiliansk Jiu-Jitsu och vi har ett internt ledarutvecklingsprogram som en del av vårt upplägg. Vi erbjuder alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling. Vår målsättning är att alltid vara många ledare på passen för att kunna möta och hinna se alla barnen.KLÄDSEL

Mjukisbyxor eller liknande (utan dragkedjor) samt en t-shirt inledningsvis. Efter ett tag kommer ni behöva en GI (en sorts träningsdräkt). Kontakta ledarna om detta så hjälper de till med rätt storlek etc. Vi har även 15 % rabatt på Rebelz.se som medlemmar kan använda.

Vi tränar alltid barfota så det kan vara en bra idé att ha flip-flops/crocs eller dylikt att gå i till och från träningslokalen

BRA ATT VETA

Alla pass i Kidsgruppen sker utan föräldrars närvaro, detta av utrymmesskäl men framförallt för att barnen lättare kan koncentrera sig utan mamma eller pappa på plats :)

Kids Jr har träning med förälderFrågor om Kidsgruppen besvaras av Samuel Johansson på 0763469162

Frågor om Kingpin Jr besvaras av Denis Golubovic 0730472828Välkommen!


  • Start: den 23 augusti
  • Slut: den 20 december
  • Dag och tid: Kids tränar söndag 15:00-15:45, torsdag 17:15-18:00, Jr söndagar 10:00-10:45
  • Uppehåll: Vecka 44 samt röda dagar
  • Pris: 600: -/termin (Detta täcker bl.a. Medlemsavgift, Riksidrottsförbundets grundförsäkring och extra försäkring via Folksam/Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Denna försäkring gäller under tävling, träning och i samband med andra klubbaktiviteter.)


Kontakta oss

Grännavägen 24

561 34 Huskvarna

Tel: +46703401360

Följ oss

Facebook

Instagram

Glädje, gemenskap och respekt

KINGPIN GRAPPLING